GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ

Bir tarafta “Harbiye Mah. Cumhuriyet Cad. Elmadağ Han No:32 K:2 Şişli/İSTANBUL’’ adresinde kayıtlı RİZİGO ELEKTRONİK MAĞAZACILIK BİLİŞİM HİZMETLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. (Aşağıda kısaca “RİZİGO” olarak anılacaktır) ile diğer tarafta www.rizigo.com internet sitesi ve/veya mobil uygulama (“Site ve/veya Mobil Uygulama”) üyesi (“Müşteri”) arasında aşağıdaki şartlarda iş bu sözleşme akdedilmiştir.

1. Sözleşmenin Kurulması

Müşteri, Site’de kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra, işbu Sözleşme’de belirtilen şartlara uymak koşulu ile e-posta adresini ve şifresini girerek Site’yi veya uygulamayı kullanmaya başlayabilir.

Sözleşme'nin, bir tüzel kişi adına akdedilmesi halinde, Sözleşme’yi akdeden kişi, söz konusu tüzel kişi adına bu tür bir işlem gerçekleştirmek için yetkili olduğunu, aksi halde (yetkisiz işlem yapması durumunda), bundan sonra yaptığı/yapacağı sonuç doğurucu tüm işlemlerden ötürü şahsen sorumlu olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmiş olmaktadır. Bu durumda un sorumluluğu doğmayacaktır.

Müşteri, Site’yi ve/veya Mobil Uygulamayı kullanmaya başladığı andan itibaren Sözleşme’nin tüm şartlarını kabul etmiş sayılacağını ve bu şartların kendisi için bağlayıcı olacağını kabul eder.

2. Müşteri’nin Hak ve Yükümlülükleri

Site ve/veya Mobil Uygulama, herkesin kullanımına açık bir site ve/veya mobil uygulamadır. Site ve/veya Mobil Uygulama üzerinden verilen hizmetler ücretsizdir.

Müşteri, Site’yi ve/veya Mobil Uygulamayı kullanımında, sözleşmede yer alan tüm şartlara ve Site’nin ve/veya Mobil Uygulamanın ilgili yerlerinde belirtilen kurallara uygun hareket edeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

Müşteri, Site’de ve/veya Mobil Uygulama’da sunulan hizmetlerden yararlanırken, Borçlar Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, Marka ve Patent Haklarının Korunması ile ilgili Kanun, Kanun Hükmünde Kararnameler ve diğer ilgili mevzuat hükümleri ile RİZİGO’nun hizmetlerine ilişkin olarak yayımlayacağı her türlü duyuru ve bildirime uymayı kabul eder. Bu bildirimlere ve kanunlara aykırı kullanım sebebiyle doğabilecek hukuki, cezai, mali her türlü sorumluluk Müşteri’ye aittir. RİZİGO’nun müşterinin sebep olduğu nedenlerden dolayı herhangi bir kişiye veya kuruma ödeme yapması durumunda ödenen bedeli müşteriye rücu edebilecektir.

Müşteri, diğer üyelerin ve ziyaretçilerin Site’yi ve/veya Mobil Uygulamayı kullanmasını önleyici veya zorlaştırıcı eylemlerde bulunamaz; sunucuları ya da veri tabanlarını otomatik programlarla yükleyip kilitleyemez, verileri yanıltıcı girişimlerde bulunamaz; aksi takdirde üyeliğinin RİZİGO tarafından sonlandırılacağını ve bu durumdan doğabilecek her türlü hukuki ve cezai sorumluluğu üstleneceğini kabul eder. RİZİGO bu tip durumlarda hiçbir yasal sorumluluğu olmayacaktır. Tüm yasal sorumluluk müşteriye ait olacaktır.

Müşteri, Site’de ve/veya Mobil Uygulamada kayıt yaptırırken veya alışveriş yaparken verdiği kişisel ve diğer bilgilerin doğru olduğunu ve bu bilgilerin doğru olmaması halinde RİZİGO’nun bu sebeple uğrayacağı tüm zararları derhal tazmin edeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu nedenle 3 kişilere ödeme yapılması durumunda müşteri RİZİGO un bu zararlarını ayrıca karşılayacaktır.

Site’de ve/veya Mobil Uygulama’da sunulan görsel, yazı içeriği, kişisel kullanım içindir. Site’nin ve/veya Mobil Uygulama’nın içeriğinde yer alan bütün yazıların, grafiklerin, fotoğrafların, videoların, animasyonların, seslerin her türlü hakkı saklıdır; aksi belirtilmedikçe, ticari ya da kişisel amaçlarla, izinsiz kullanılamaz. RİZİGO izni ve yazılı onayı olmaksızın, Site’de ve/veya Mobil Uygulama’da yer alan herhangi bir unsuru diğer bir mecrada veya internet sitesinde ve/veya mobil uygulamada yayınlamak veya link vermek yasaktır. RİZİGO’nun aksine davrananlar hakkında uğrayacağı zararlara ilişkin dava açma hakkı saklıdır.

Müşteri, RİZİGO’nun Site’de ve/veya Mobil Uygulamada yer alan telif haklarına tabi çalışmalarını RİZİGO’nun yazılı izni ve onayı olmadan, hiçbir surette kullanamaz, yeniden satamaz, paylaşamaz, dağıtamaz, sergileyemez, kopyalayamaz, çoğaltamaz, işleyemez, bunlardan türemiş çalışmalar yapamaz, hazırlayamaz. Aksi takdirde, Müşteri, RİZİGO’nun uğramış olduğu veyahut uğrayabileceği tüm zararlardan sorumlu olacağını beyan, kabul ve taahhüt eder.

Müşteri, istediği herhangi bir zamanda, e-mail listesinden çıkmak istemesi durumunda e-mail üyeliğinden çıkabilir.

3. RİZİGO’nun Hak Ve Yükümlülükleri

Aşağıda belirtilen durumlarda, RİZİGO kanundan doğan tüm haklarının yanında söz konusu işlemleri iptal etme, Müşteri’nin kullanımını durdurma veya işbu Sözleşme’yi tek taraflı olarak derhal feshetme hakkı bulunmaktadır. Bu tip bir durumun ortaya çıkması durumunda RİZİGO’nun kayıtları kesin delil niteliğinde kabul edilecektir.

Yanlış, düzensiz, eksik ve yanıltıcı bilgileri, genel ahlak kurallarına uygun olmayan ifadeleri içeren ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun olmayan bilgilerin Site’ye ve/veya Mobil Uygulama’ya kaydedilmesi durumunda;

Site’de ve/veya Mobil Uygulama’da yer alan çalışmaların ve verinin kısmen veya tümüyle kopyalanarak kullanılması veya kullanılmaya çalışılması durumunda;

Site’nin ve/veya Mobil Uygulama’nın genel güvenliğini tehdit edecek, Site’nin ve/veya Mobil Uygulama’nın ve kullanılan yazılımların çalışmasını engelleyecek yazılımların kullanılması, faaliyetlerin yapılması, yapılmaya çalışılması ve bilgilerin alınması, silinmesi, değiştirilmesi durumunda;

Müşterilere, RİZİGO tarafından siteye ve/veya mobil uygulamaya üye olması nedeniyle verilen ya da kendi belirledikleri kullanıcı adı, şifre gibi bilgilerin kullanım haklarının, üçüncü kişilerle paylaşılması durumunda, şifresinin başka kişiler tarafından kötü niyetle kullanılmasından doğrudan Üye sorumludur. Aynı şekilde, Üye, internet ortamında bir başkasının IP adresini, e-posta adresini, kullanıcı adını ve sair bilgilerini kullanamayacağı gibi diğer Üyelerin özel bilgilerine de izinsiz olarak ulaşamaz veya bunları kullanamaz. Bu şekilde bir kullanımdan dolayı doğabilecek her türlü hukuki ve cezai yükümlülük üyeye aittir. Bu durumlarda RİZİGO kayıtları esas alınacak ve kesin delil niteliğinde olacaktır. RİZİGO’nun hukuki ve cezai bir sorumluluğu olmayacaktır..

4. Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikası

RİZİGO müşterilerinin gizlilik haklarına ve kişisel verilerinin korunmasına büyük önem vermekte, Kişisel Verilerin Korunması hakkındaki yasal düzenlemelere uymakta ve aşağıda açıklanan “Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikası”nı uygulamaktadır. Aşağıdaki maddeler, sitemizde ve/veya mobil uygulamamızda toplanan müşteri bilgilerinin neler olduğu, hangi amaçlar için toplandığı, hangi şekillerde kullanıldığı, bu bilgileri nasıl değiştirebileceğiniz, sizinle yapılan iletişim konusundaki tercihlerinizin yanı sıra kişisel verilerin nasıl güvenceye alındığı, hangi tür kişisel verilerin hangi amaçlarla işlendiği, kişisel verileriniz ile ilgili haklarınız gibi konuları içermektedir.

Toplanan Bilgiler

Hizmetlerimiz ve kampanyalarımızı duyuran e-bültenlerimize ve sitemize ve/veya mobil uygulamamıza üye olmanız durumunda, sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına ad, soyadı, e-posta adresi, telefon numarası, cinsiyet, doğum tarihi, kişisel ilgi alanları, fatura ve teslimat adresleri gibi bazı kişisel bilgilerinize ihtiyaç duyacağız. Bu bilgiler haricinde, site ve/veya mobil uygulama ziyaret sıklığı ve zamanları, sipariş verilme zamanları ve sipariş anındaki IP adresi, ziyaret edilen ürün sayfalarının ve sipariş verilen ürünlerin istatistikleri gibi toplu istatistiksel verilerde, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz etmek ve anlamak amacıyla toplanır ve kullanılır.

Sipariş oluşturma esnasında kullanılan kredi kartı bilgileri 60 gün süreyle sistemimizde saklanır. Bu bilgiler olası banka ile oluşabilecek kredi kartından para çekim itirazlarına karşı 60 gün süre ile bekletilip daha sonrasında imha edilmektedir. Sipariş ettiğiniz ürünlerin bedeli karşılığında bize göndereceğiniz tarafınızdan onaylı mail-order formu bedeli dışında herhangi bir bedelin kartınızdan çekilmesi halinde doğal olarak bankaya itiraz edebilir ve bu tutarın ödenmesini engelleyebileceğiniz için bir risk oluşturmamaktadır.

Bilgilerin Güvenliği

RİZİGO müşterilerinin bilgilerinin güvenliğine büyük önem vermekte ve bunu sağlamak adına en ileri teknolojiye sahip araçlarla çalışmaktadır. Sitemizin ve/veya Mobil Uygulamamızın güvenliğini sağlamak amacı ile güvenli ortamlarda her türlü fiziksel, elektronik ve yönetimsel önlem alınmıştır. Tüm bilgiler uluslararası standartlara uygun şekilde saklanmaktadır.

Sitemiz ve/veya Mobil Uygulamamız üzerinden alınan bilgiler uluslararası standartlara uygun şekilde ve güvenli bilgi aktarımı sağlayan teknoloji ile taşınır. İşlemler sürecine girdiğinizde güvenli bir sitede olduğunuzu anlamak için dikkat etmeniz gereken iki şey vardır. Bunlardan biri tarayıcınızın en alt satırında bulunan bir anahtar ya da kilit simgesidir. Bu güvenli bir internet sayfasında olduğunuzu gösterir ve her türlü bilgileriniz şifrelenerek korunur. Bu bilgiler, ancak satış işlemleri sürecine bağlı olarak ve verdiğiniz talimat istikametinde kullanılır. Alışveriş sırasında kullanılan kredi kartı ile ilgili bilgiler alışveriş sitelerimizden bağımsız olarak 128 bit SSL (Secure Sockets Layer) protokolü ile şifrelenip sorgulanmak üzere ilgili bankaya ulaştırılır. Kartın kullanılabilirliği onaylandığı takdirde alışverişe devam edilir. Kartla ilgili hiçbir bilgi tarafımızdan görüntülenemediğinden ve kaydedilmediğinden, üçüncü şahısların herhangi bir koşulda bu bilgileri ele geçirmesi engellenmiş olur.

Online olarak kredi kartı ile verilen siparişlerin ödeme/fatura/teslimat adresi bilgilerinin güvenilirliği firmamız tarafından Kredi Kartları Dolandırıcılığı'na karşı denetlenmektedir. Bu yüzden, alışveriş sitelerimizden ilk defa sipariş veren müşterilerin siparişlerinin tedarik ve teslimat aşamasına gelebilmesi için öncelikle finansal ve adres/telefon bilgilerinin doğruluğunun onaylanması gereklidir. Bu bilgilerin kontrolü için gerekirse kredi kartı sahibi müşteri ile veya ilgili banka ile irtibata geçilmektedir.

Üye olurken verdiğiniz tüm bilgilere sadece siz ulaşabilir ve siz değiştirebilirsiniz. Üye giriş bilgilerinizi güvenli koruduğunuz takdirde başkalarının sizinle ilgili bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir. Bu amaçla, üyelik işlemleri sırasında 128 bit SSL güvenlik alanı içinde hareket edilir. Bu sistem kırılması mümkün olmayan bir uluslararası bir şifreleme standardıdır.

5. Sözleşme’nin Kapsamı, Süresi ve Yürürlük

Sözleşme, üyeliğin sona ermesi ile veya Sözleşme’de sayılan fesih hallerinden herhangi birinin gerçekleşmesi ile hiçbir uyarıya gerek kalmaksızın kendiliğinden hükümsüz olacaktır.

Müşteri, RİZİGO’nun gerekli görmesi halinde, Site ve/veya Mobil Uygulama üyeliğinin iptal edebileceğini ve işbu Üyelik Sözleşmesi’ni feshedebileceğini peşinen kabul eder.

RİZİGO taahhüt ettiği hizmetlerin sürekliliğini sağlamak için, işbu Sözleşme’de istediği anda ve önceden bildirmeksizin tek taraflı değişiklikler yapabilir, hizmeti geçici veya sürekli olarak durdurabilir.

İşbu Sözleşme’nin geçerliliği, yorumu ve ifası Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir. İşbu Sözleşme’nin uygulanmasından doğabilecek uyuşmazlıkların çözümünde İstanbul (Çağlayan) Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

Yukarıda yazan hususları okudum anladım ve yükümlülüklerime uygun şekilde hareket edeceğimi taahhüt ederim. Aksi takdirde RİZİGO’nun uğrayacağı tüm zararı ödeyeceğimi kabul ve taahhüt ederim Bizlere aşağıda yer alan iletişim bilgileri ile ulaşabilirsiniz:

Adres; RİZİGO ELEKTRONİK MAĞAZACILIK BİLİŞİM HİZMETLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Harbiye Mah. Cumhuriyet Cad. Elmadağ Han No:32 K:2 Şişli/İSTANBUL

Siteye ve/veya mobil uygulamaya üye olmakla, iş bu Gizlilik ve Veri Güvenliği politikasını okuduğumu, kişisel verilerimin işbu Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikası içeriğinde belirtildiği şekilde depolanmasına, işlenmesine, yurtdışına aktarılmasına, muhafaza edilmesine açıkça rıza vermiş olduğumu kabul ve beyan ederim.

Başa Dön
Bu websitesindeki çerezlerKapat

Gizliliğiniz

Bu websitesi çerezleri ve piksel etiketleri ve web işaretçileri gibi diğer benzer teknolojileri kullanır. Çerez, bir web sitesinin tarayıcınızdan bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda saklamasını istediği küçük bir veri parçasıdır. Çerezler, bir sitenin zaman içindeki eylemlerinizi veya tercihlerinizi "hatırlamasını" sağlar. Dolayısıyla, sitemizi ziyaret ettiğinizde, çerezler tarayıcınızda sizin hakkınızda, tercihleriniz ve / veya cihazınızla ilgili bilgileri saklayabilir veya alabilir. Siteyi işletmek ve geliştirmek, ziyaretçilerimizi ölçmek, deneyiminizi geliştirmek ve bu ve diğer sitelerde gezinme faaliyetlerinize ve eylemlerinize göre ilgi alanlarınıza göre uyarlanmış içerik ve reklamlar sunmak için çerezleri ve üçüncü taraf çerezlerini kullanıyoruz. Örneğin, çerezler hizmetimize ne kadar kullanıcının eriştiğini veya kullandığını, hizmetimizin hangi içeriğini, ürünlerini ve özelliklerini kullanıcılarımızla en çok ilgilendiğini, kullanıcıların hangi tür içeriği görmekten hoşlandığını ve hizmetimizin teknik açıdan nasıl bir performans gösterdiğini değerlendirmemizi sağlar. bakış açısı.

Çerez tercihlerinizi yönetmek ve kullandığımız çerezler ve neden hakkında daha fazla bilgi edinmek için farklı kategori başlıklarına tıklayın. Tüm çerezlerin etkin olmasını istiyorsanız (Gerekli çerezlerin her zaman etkin olmasına rağmen) 'Tümüne İzin Verin' seçeneğine tıklayın. Belirli çerezleri kabul etmemeniz durumunda, site deneyiminizi ve sunabileceğimiz hizmetleri etkileyebileceğini lütfen unutmayın.

Çerezleri kullanma şeklimiz hakkında sorularınız varsa, lütfen bizimle adresinden iletişime geçin merhaba@rizigo.com.

Kesinlikle gerekli çerezler

Bu çerezler, websitemizin düzgün çalışması için kesinlikle gereklidir ve sistemimizde devre dışı bırakılamaz. Bu çerezler güvenlik, ağ yönetimi ve erişilebilirlik gibi temel işlevleri sağlar. Temel çerezleri yerleştirirken kişisel verileri her zaman işlemeyiz. Yaptığımız durumlarda, işlem yapmak için aşağıdaki yasal temele dayanıyoruz: Websitesinin, siz ziyaret ettiğinizde çalışması için gereklidirler. Lütfen tarayıcınızı bu çerezleri engelleyecek şekilde ayarlayabileceğinizi unutmayın, ancak bu sitenin çalışma şeklini etkileyebilir.

General session (non-authenticated)

OneTrust Cookies

YouTube

Performans çerezleri

Bu çerezler, websitesini nasıl kullandığınız hakkında bilgi toplayarak ve rapor ederek iyileştirilmesine yardımcı olur. Bu bilgiler, site performansını iyileştirmemizi, hataları düzeltmemizi ve kaliteli bir kullanıcı deneyimi sunmamızı sağlar. Örneğin, sitede ne kadar zaman harcadığınızı ve siteye nereden eriştiğinizi anlamamıza yardımcı olur ve daha önce sitelerimizi ziyaret edip etmediğinizi görmemize yardımcı olur, böylece aldığımız her bir farklı kullanıcı sayısını tespit edebiliriz.

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızda yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz.

Detaylı bilgilere ve KVKK hakkında açıklama metinlerinden ulaşabilirsiniz.

close-modal